TEMPUR FORMULE UNIEK TEMPUR MATERIAAL 

Het drukverlagende TEMPUR materiaal is een doorbraak in slaaptechnologie en veranderde voorgoed de manier van slapen van miljoenen mensen in meer dan 76 landen over de hele wereld. Het verhaal van dit revolutionaire materiaal, het hart en de ziel van alle TEMPUR producten, begint met het onderzoek van NASA naar een materiaal om de druk die astronauten ervaren wanneer ze blootgesteld worden aan G-kracht tijdens het opstijgen, te verlagen.

TEMPUR wetenschappers realiseerden zich de enorme potentie van dit drukverlagende materiaal en perfectioneerden  het in bijna een decennia verder tot drukverlagende matrassen en kussens.

 WAT IS TEMPUR?

TEMPUR is een visco-elastisch temperatuurgevoelig materiaal met een open celstructuur, dat zich exact vormt naar de contouren van het lichaam. Gewoon schuim heeft een onregelmatige celstructuur dat samengedrukt wordt als er gewicht op komt. TEMPUR Matrassen bevatten talloze open cellen die zich zachtjes rond de lijnen van uw lichaam vormen en het volledig ondersteunen waar dat nodig is en zonder tegendruk. Wanneer het lichaam het TEMPUR materiaal verlaat komt het altijd weer terug in haar originele vorm.

 Unieke Tempur formule

Het TEMPUR materiaal wordt uitsluitend in de fabrieken van ons bedrijf gemaakt met een formule die slechts bij een handvol mensen bekend is. TEMPUR kan met trots zeggen dat het milieuvriendelijke producten maakt. De hoezen beantwoorden aan de Ökotex 100 norm en het materiaal van het matras werd door het onafhankelijke Duitse LGA instituut als milieuvriendelijk goedgekeurd. TEMPUR producten zijn bovendien voorzien van een behandeling tegen huisstofmijten allergieën.

 Tempur vormt zich naar het lichaam

De drukverlagende matrassen en kussens van TEMPUR vormen een doorbraak in slaaptechnologie en hebben bewezen dat een matras niet hard of zacht hoeft te zijn maar dat het allebei kan. De TEMPUR matrassen vormen zich onder invloed van lichaamstemperatuur en gewicht naar de contouren van het lichaam. Het gewicht en de beweging van uw lichaam worden perfect geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld, zodat pijnlijke drukpunten worden gereduceerd. Hierdoor vermindert de neiging om te gaan draaien tijdens de nacht in de zoektocht naar een comfortabele, pijnloze slaaphouding.

Het TEMPUR materiaal is zacht waar het wenselijk is en hard waar het nodig is.

 Tempur en drukverdeling

In het kort wordt drukverlaging bereikt door de druk te absorberen en her te verdelen over het gehele oppervlak waar uw lichaam contact maakt met het matras.

Door de druk op uw gewrichten en ruggengraat evenredig te verdelen wordt pijn verminderd en slaapt u rustiger en dieper.  

Drukverlaging is een belangrijk gedeelte in de strijd tegen slapeloze nachten, veroorzaakt door (lage) rugpijn, fibrositis, atritis en slapende lichaamsdelen.

Het verschil tussen TEMPUR matrassen en conventionele matrassen is wetenschappelijk gedocumenteerd en werd aangetoond met behulp van een elastische deken met druksensoren. Door deze aan te sluiten op een computer kan de drukopbouw bekeken worden. De twee illustraties hieronder tonen aan wat er gebeurt wanneer een persoon met een gewicht van 90 kg op zijn rug ligt op een TEMPUR matras, vergeleken met wat er gebeurt als diezelfde persoon op een conventioneel matras gaat liggen. Uit de resultaten blijkt dat de beste drukverdeling werd bereikt met het TEMPUR Matras.

 Tempur garantie

Garantie

 

De garantie voor de TEMPUR® matrassen bedraagt 10 jaar volledig (Hybrid) tot 15 jaar (overige matrassen; pro rata), mits deze is aangeschaft bij een erkende TEMPUR Dealer of rechtstreeks bij Tempur Sealy Benelux BV. Vind uw lokale TEMPUR Dealer middels onze store locator.

De TEMPUR producten worden individueel geproduceerd, waardoor er minimale verschillen kunnen ontstaan.

Wanneer u de registratie volledig en correct heeft ingevuld en opgestuurd, zullen onderstaande Garantie Voorwaarden van kracht zijn:

Garantie Voorwaarden

  • De garantie zal alleen van kracht zijn wanneer de TEMPUR producten correct worden behandeld en volgens de instructies uit de bijgeleverde handleiding. Zorg ervoor dat u de handleiding goed opbergt, hier kan namelijk naar gevraagd worden.
  • De garantie op de TEMPUR producten zal niet gelden wanneer we constateren dat er normale veranderingen in de zacht-/hardheid van het product plaatsvindt, mits dit geen invloed heeft op de drukverlagende eigenschappen van het TEMPUR materiaal.
  • De garantie omvat de fysieke defecten en veranderingen in de vorm van het TEMPUR materiaal (oneffenheden van 2 cm of meer).
  • Klachten dienen altijd gemeld te worden bij de TEMPUR Dealer waar het product is aangeschaft.
  • Om van de garantie gebruik te maken dient u altijd de originele aankoopnota te overleggen.
  • De garantie blijft van kracht wanneer het product buiten de Benelux is vervoerd. Tempur Sealy Benelux BV is in dit geval niet verantwoordelijk voor de kosten van het eventuele vervoer buiten de Benelux.
  • Indien u gebruik maakt van onze garantieregeling ontvangt u een nieuw product. Geld retour is niet mogelijk.

De garantie is niet van kracht wanneer:

 

Lees meer: http://be.tempur.com/nl/garantie/quality-guarantee.html

 Erkende Tempur dealer

Als erkende  Tempur dealer helpen we u graag verder indien er vragen zijn over de garantie en de stappen die u moet ondernemen om hiervan te genieten.

We zijn erkende Tempur dealer voor: België en Nederland

Leveringen Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen, Oost en West-Vlaanderen. 

Prijs voor de levering is afhankelijk voor de afstand en de omvang van de bestelling